- Autor: 25566
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chřest | 302 |
Máslo čerstvé | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 32 |
Smetana ke šlehání 31% | 123 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 375 |
Madeland 45% | 100 |
Brambory vařené | 714 |
Šunka kuřecí průměr | 75 |
Dochucovadla:
Petrželka
Energetická hodnota celkem: 8412 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 187,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1682 kJ
Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 37.4, SAFA (g): 14, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
1. Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 20-25 min. v osolené vodě. Scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Chřest oloupeme, konce pečlivě odřízneme. Výhonky vaříme v osolené vodě asi 8 min., scedíme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2. Vždy 3–4 výhonky chřestu ovineme šunkou. Anýz a mouku opražíme na másle. Zalijeme mlékem a smetanou a uvedeme do varu. Vmícháme sýr a necháme ho rozpustit, omáčku osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. 3. Chřestové balíčky a brambory klademe ve vrstvách do zapékací formy. Zalijeme omáčkou a zapékáme 30 min. Posypeme petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.