- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Rajský protlak | 190 |
perník na strouhání | 63 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 15 |
Ocet | 15 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, celý černý pepř
Energetická hodnota celkem: 6894 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 103,
Sacharidy (g): 142,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 575 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Dáme do hrnce rozehřát olej, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme rajský protlak a zalijeme vodou, přidáme koření. Přivedeme k varu, zahustíme srouhaným perníkem, vaříme 10 minut. Odstavíme a dle chuti dochutíme solí, octem a cukrem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.