- Autor: Baall
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže | 400 |
Eidam 30% | 150 |
Šunka kuřecí průměr | 100 |
Máslo čerstvé | 15 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 60 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 250 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, mletá červená paprika (dle chuti ostrá / sladká), petrželka, pažitka
Energetická hodnota celkem: 6921 kJ
Bílkoviny (g): 136,
Tuky (g): 120,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1730 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 1, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
vykostěná kuřecí stehna nařízneme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, posypeme trochou mleté červené papriky, strouhaným ementálem a nakrájenou šunkou. Na každý kousek dáme plátek másla, stočíme, převážeme nití, vložíme do pekáče, který jsme vytřeli rostlinným olejem a prudce opečeme ze všech stran. Pak podlijeme zeleninovým vývarem a upečeme v troubě do měkka. Podáváme posypané pažitkou, nebo petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.