- Autor: misak83
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 40 |
Eidam 30% | 30 |
Vejce celá průměr | 55 |
Špenát | 50 |
Máslo čerstvé | 10 |
Mouka pšeničná bílá | 5 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový oříšek, stroužek česneku
Energetická hodnota celkem: 1792 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Podusíme si listový špenát. Poté do něj přidáme trochu mléka, česnek a sůl. Ještě chvíli podusíme. Uvaříme si natvrdo vejce. Připravíme bešamelovou omáčku. Na másle omahnem mouku a dolejem mlékem. Přidáme muškátový oříšek mletý. Nakonec vrstvíme lasagne, špenát, nakrájená vejce, bešamel, strouhaný sýr. Končíme lasagnema potřenýma bešamelem a zasypanýma sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.