- Autor: Gabzounek
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 40 |
Česnek | 8 |
Vločky ovesné | 30 |
Vejce celá průměr | 85 |
Petržel - nať | 3 |
Kuře bez kůže průměr | 530 |
Mrkev | 223 |
Brokolice | 340 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6067 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1011 kJ
Bílkoviny (g): 23.2, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
250g drůbežího masa 250g brokolice 250g mrkve 2 stroužky česneku 4 lžíce jemných ovesných vloček 2 vejce 2 lžíce nasekané petrželky 1/4 lžičky nastrouhané kůry z citronu olivový olej sůl pepř Brokolici rozdělenou na růžičky 3 minuty povaříme dopoloměkka, pak scedíme a vychladlou ji na sruhadle nastrouháme. Jemně nastouháme i mrkev. Drůbeží maso umeleme nebo rozmixujeme. Maso promícháme s nastrouhanou zeleninou, přidáme prolisovaný česnej, vejce a ovesné vločky. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a důkladně omytou, nastrouhanou citronovou kůru. Ze směsi tvoříme placičky (12 kousků - 1 porce = 2 placičky), poklademe je na pečící papír pomazaný olivovým olejem a troubě vyhřáté na 200°C pečeme cca 20-25min po obou stranách. Podáváme s bramborovou kaší, brambory, hranolkami či zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.