- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 70 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Vepřová kýta | 500 |
Žampiony | 125 |
Rajčata Cherry | 230 |
Cibule | 190 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Dochucovadla:
kmín mletý, bazalka, oregáno, sůl, gulášové koření
Energetická hodnota celkem: 8437 kJ
Bílkoviny (g): 114,
Tuky (g): 136,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1055 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 10.6, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
V papiňáku rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zeskovatět, přidáme na kostičky nakrájené maso, lehce orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata a žampiony, koření, lehce orestujeme, zalejeme vodou a přiklopíme. Vaříme cca 50-60 minut a pak tahustíme moukou a necháme ještě asi 5 minut provařit. Pokud je potřeba ještě lehce dosolíme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem, hodí se i brambory.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.