- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 500 |
Cibule | 240 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Dochucovadla:
sůl, solamyl nebo mouka, pepř
Energetická hodnota celkem: 4169 kJ
Bílkoviny (g): 92,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1042 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Játra očistíme, propláchneme, osušíme, pokrájíme na větší kousky, zalijeme trochou mléka a promícháme. 3 ks cibule očistíme a pokrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky (nemusí být). Rozpálíme si pánev. Na ni přidáme slaninu a restujeme ji, dokud se nezačně mírně škvařit. Pak přidáme cibuli. Tu restujeme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme tuk a játra. Maso necháme zatáhnout a opepříme jej. Restujeme doměkka. Hotová játra osolíme a vytáhneme. Pokud chceme mít omáčku, přidáme do výpeku trochu mouky nebo solamylu. Játra s omáčkou podáváme s rýží nebo knedlíkem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.