- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 50 |
Cibule | 30 |
Mrkev | 30 |
Pór | 30 |
Krůtí prsa bez kůže | 60 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 350 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 10 |
Dochucovadla:
sůl, kari, pepř, sojová omáčka
Energetická hodnota celkem: 3042 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1521 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
V misce smícháme vejce s vodou. Mezitím necháme na pánvi na středně mírném ohni zahřát olej. Přidáme vejce a mícháme až jsou hotová, přendáme z pánve na talíř Do stejné pánve přidáme nakrájenou cibuli, pórek a mrkev a osmahneme doměkka. Přidáme uvařenou a vystydlou rýži, sójovou omáčku, pepř, kari, nakrájené kuřecí maso a dobře promícháme. Smažíme a mícháme po dobu pěti minut. Nakonec do směsi vložíme vejce. Podle chuti můžeme přidat i jinou zeleninu.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.