- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zeleninová směs hrášek + mrkev | 100 |
Cibule šalotka | 60 |
Moravské uzené | 100 |
Olej olivový | 15 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 300 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, koření dle chuti, kečup a strouhaný sýr.
Energetická hodnota celkem: 2717 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 86,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 679 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na lžíci oleje si nechám zesklovatět 1 červenou cibulku, přidám 10 dkg.uzeného masa na kostky a 10 dkg zeleniny - hrášek s mrkví.Osolím, opepřím okořením dle chuti, já dal lžičku Provensálského koření. Podusím do poloměkka. Přidám uvařenou rýži cca)300 g. Dám zapéct do trouby na 15 min při 200 C. zakryté. Podávám s nastrouhaným sýrem a kečupem. Je to vyloženě jídlo ze zbytků. Může se použít zbytek vepřového, kuřecího....atd.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.