- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 320 |
Olej olivový | 24 |
Cibule | 50 |
Česnek | 10 |
Chorizo paprika salami - Dulano Lidl | 200 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 100 |
Špenát | 150 |
Olivy černé | 150 |
Dochucovadla:
sůl, čertsvě mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 10671 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 126,
Sacharidy (g): 256,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2668 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 31.5, Sacharidy (g): 64, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Menší cibuli pokrájíme nadrobno, česnek podrtíme, chorizo nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na oleji opečeme cibuli a česnek, přidáme chorizo a opékáme do té doby, až cibule zezlátne (cca 3-4 minuty). Přidáme drůbeží vývar a zahříváme další 1-2 minuty. Vsypeme špenát, olivy, osolíme, opepříme. Vmícháme zcezené těstoviny a lehce zahříváme. Jakmile je špenát zavadlý, je hotovo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.