- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 240 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Vejce celá průměr | 110 |
Špenát | 600 |
Krůtí prsa bez kůže | 750 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 75 |
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Koriandr čerstvý | 30 |
Dochucovadla:
kari 1 lžíce, sůl
Energetická hodnota celkem: 12721 kJ
Bílkoviny (g): 243,
Tuky (g): 130,
Sacharidy (g): 230,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 3180 kJ
Bílkoviny (g): 60.8, Tuky (g): 32.5, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Z mouky, mléka, 2 vajec a lžičky soli připravíme husté palačinkové těsto a vmícháme do něj špenát. Na 4 lžících oleje usmažíme čtyři silné, velké omelety. Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme ho na zbytku ojeje, stačí cca 5 minut. Pak přidáme posekaný koriandr, kari, osolíme a opékáme ještě 5 minut. Na závěr do směsi vmícháme zakysanou smetanu. Špenátovou omeletu položíme na talíř a navršíme na ni krůtí směs.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.