- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Želatina (v suchém stavu) | 20 |
Jahody | 400 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 25 |
Smetana zakysaná 12% | 550 |
Piškoty tradiční | 120 |
Energetická hodnota celkem: 6443 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 170,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 116,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 537 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 14.2, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Piškoty(malé balení), 3x 200ml zakysané smetany 10%,2 lžíce cukru a asi 250g nakrájených jahod zamícháme v misce-necháme odpočinout. Uvaříme 2 balíčky dortového želé podle návodu(dávám málo cukru a trochu citr.šťávy),necháme zchladnout. Piškotovou hmotu navrstvíme do dortové formy, poklademe celými jahodami, nalijeme zchladlou želatinu a dáme do lednice odpočinout nejlépe přes noc,.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.