- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 200 |
Rajský protlak | 300 |
Hovězí maso zadní průměr | 700 |
Dochucovadla:
sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, Masox
Energetická hodnota celkem: 6464 kJ
Bílkoviny (g): 154,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 80,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1077 kJ
Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 19.2, SAFA (g): 3, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky a uděláme jíšku. Zalijeme 500 ml hovězího vývaru a litrem vody. Přidáme kostku Masoxu, dvě plechovky protlaku, koření a necháme vařit. Poté propasírujeme, omáčku dochutíme cukrem, solí, trochou tymiánu a troškou citronové kůry dle vlastní chuti. Vložíme uvařené maso a necháme společně prohřát. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.