- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 260 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Sůl | 3 |
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Mouka pšeničná hrubá | 300 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 2 |
Droždí | 3 |
Dochucovadla:
Posypka: mák / sůl a kmín / sezamová semínka
Energetická hodnota celkem: 8001 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 367,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ
Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 45.9, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všechny ingredience nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto kynuté. (Voda vlažná, Olej - 2 PL, sůl - 1,5 lžičky, sušené droždí - 1,5 lžičky, cukr - 1 lžička; Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme mouku, nebo vodu tak, aby vznikla pevnější koule). Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, rozválíme na kulatou placku a tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout. Poté každou osminu stočíme od šířky ke špičce. Konce zmáčkneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C 20-25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.