- Autor: amado
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 400 |
Olej olivový | 15 |
Rajský protlak | 150 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Cibule | 100 |
Solamyl bramborový škrob | 3 |
Dochucovadla:
česnek, bylinky- bazalka, oregano, saturejka, tymián dle chuti, sůl, voda podle potřeby
Energetická hodnota celkem: 3558 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 890 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Přibližně na polovině oleje orestujeme kuřecí maso nakrájené na velmi malé kousky. Na zbytku oleje osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Smícháme s masem, přidáme protlak a nakrájená konzervovaná rajčata + šťávu z konzervy. V troše studené vody rozpustíme solamyl a vlijeme do omáčky. Omáčku podle potřeby rozředíme vodou a necháme provařit. Na závěr dochutíme solí a bylinkami. Podáváme se špagetami, můžeme posypat strouhaným sýrem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.