- Autor: Ludmilat
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Mák | 40 |
Švestková povidla | 75 |
Sádlo vepřové škvařené | 12 |
Vejce celá průměr | 27 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Brambory vařené | 300 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 4866 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 183,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 811 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 30.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupáme, necháme je vychladnout a jemně nastrouháme. Promícháme se solí a moukou a vypracujeme hladké těsto, ze kterého na pomoučeném válu vytvarujeme váleček a nakrájíme jej na plátky. Z plátků tvarujeme kuličky, rozválíme je na tenké placky, které pak opečeme z obou stran nasucho na rozpálené pánvi. Jakmile se na placce tvoří puchýřky, je hotová. Opečené patenty pak potřeme rozpuštěným sádlem, poté povidly a nakonec je posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Naplněné patenty stočíme jako palačinky a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.