- Autor: Sandyz
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pivo tmavé 10° | 250 |
Sádlo vepřové škvařené | 20 |
Petržel - nať | 100 |
Vepřová kotleta | 200 |
Jablka | 600 |
Kuře s kůží průměr | 2500 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,1lžč.drcený kmín,1lžč.thajského gril.koření.
Energetická hodnota celkem: 25840 kJ
Bílkoviny (g): 518,
Tuky (g): 391,
Sacharidy (g): 120,
SAFA (g): 176,
Cukry (g): 76,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2584 kJ
Bílkoviny (g): 51.8, Tuky (g): 39.1, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 17.6, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuře omejeme,nasolíme a okořeníme,naplníme očištěnými jablky nakrájenými na čtvrtky a vepřovým masem na kostky.Poklademe snítky petržele a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupnů a pečeme asi 3/4 hodiny (podle velikosti kuřete).Asi pul hodiny před koncem zelejeme pivem a dopečeme za soustavného polévání do měkka.Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Vhodné na sváteční oběd :-) 1 Porce počítána na 250g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.