- Autor: janavlaskova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
350 ml kuřecího nebo zel. vývaru 1 středně velká cibule 2 stroužky česneku 3 lžíce olivového oleje 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce mletého kari 750 g vykostěných kuřecích prsíček bez kůže několik snítek čerstvého koriandru 2 lžíce rozinek 30 g mandlových lupínků 1/2 citronu 2 lžíce bílého jogurtu 2 lžíce kysané smetany sůl a pepř
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 30 |
Smetana zakysaná light průměr | 50 |
Jogurt Activia bílá (Danone) | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 60 |
Bujón suchý stav | 10 |
Česnek | 20 |
Cibule | 100 |
Kuřecí prsa | 750 |
Sůl | 5 |
Citrony | 10 |
Hrozinky | 10 |
Mandle | 6 |
Energetická hodnota celkem: 6218 kJ
Bílkoviny (g): 187,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1244 kJ
Bílkoviny (g): 37.4, Tuky (g): 9.4, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Vývar uvedeme do varu. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme na drobno a asi 5 min. opékáme na oleji až změknou. Kuřecí maso nakrájíme na kostky 2x2xcm a obalíme v mouce kterou jsme smíchali s mletým kari. Maso i zbytek mouky s kari přidáme do pánve k cibuli a za stálého míchání opékáme asi 3 min. Omytou nať koriandru nakrájíme na drobno (plná lžíce, zbytek necháme na ozdobu) nasypeme k masu, přidáme rozinky a horký vývar. Uvedeme do varu, zamícháme, snížíme teplotu a asi 10 min. zvolna vaříme. Na suché pánvi opražíme mandle a vymačkáme šťávu z citronu. Jakmile je maso uvařené, odstavíme je, přimícháme opražené mandl. lupínky, citronovou šťávu, jogurt, smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Opatrně vše prohřejeme, ale nevaříme. Nakonec ozdobíme zbylým koriandrem. Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.