- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 450 |
Cibule | 80 |
Česnek | 12 |
Šunka vepřová průměr | 250 |
Olej olivový | 30 |
Špagety semolinové Combino Lidl | 240 |
Parmezán 25% | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7501 kJ
Bílkoviny (g): 99,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 207,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2500 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 69, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Špagety uvaříme dle návodu. Malou hlávku kapusty rozebereme na listy, u větších listů odstraníme žebra a povaříme ji v osoleném vodě - stačí cca 3 minuty. Poté ji ihned propláchneme ve studené vodě a pokrájíme ji na nudličky. Na pánvi rozehřejem olivový olej, osmahneme na něm cibuli pokrájenou na kostičky společně se šunkou, přidáme prolisovaný česnek a pokrájenou kapustu, dle chuti osolíme a opepříme a zlehka prohřejeme. Směs vmícháme do uvařených špaget společně s nastrouhaným parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.