- Autor: zojenka
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slunečnicová semínka | 25 |
Sezamová semínka | 25 |
Lněné semínko drcené | 25 |
Dýňová semínka | 25 |
Med | 5 |
Droždí | 20 |
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 500 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, fenykl
Energetická hodnota celkem: 11775 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 461,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 49,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
600 g celozrnnej múky, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1/4 lyžičky drveného feniklu, 20 g droždia, 1 lyžička medu, 1 a 1/2 lyžičky soli, cca 1/2 l vody a cca 100 g semienok podľa chuti Z teplej vody, medu a droždia urobíme kvások. Múku zmiešame so semienkam, soľou,korením, kváskom a zvyšnou vodou na vláčne cesto. Urovnáme do vymazanej formy, povrch zaprášime hladkou múkou a necháme vo forme kysnúť až kým nezdvojnásobí svoj objem. Pečieme asi 10 minút na najvyššiu teplotu a potom ešte asi 35 minút na 180 °C do zlata.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.