- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zavináče ze sleďů | 750 |
Jablka | 300 |
Cibulka jarní | 100 |
Kopr | 50 |
Smetana zakysaná 15% | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5685 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 96,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1895 kJ
Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 12, Cukry (g): 20.7, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 3.7
Postup přípravy
Zavináče rozbalíme, náplň dáme stranou a sloupneme je. Poté je pokrájíme na nudličky. Z jablek odstraníme jádřince, rozkrojíme je na čtvrtky a také je pokrájíme, cibulku pokrájíme na kolečka, kopr nasekáme. Vše dáme do mísy, promícháme se zakysanou smetanou, dochutíme pepřem a solí. Necháme v lednici alespoň 30 minut odležet, ale nejlepší je salát druhý den.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.