- Autor: IrenaM
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt Klasik Olma | 150 |
Zakysaná smetana Kunín 12%tuk | 190 |
Želatina (v suchém stavu) | 5 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Med | 20 |
Jáhly (v suchém stavu) | 100 |
Rybíz černý | 150 |
Energetická hodnota celkem: 4528 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 173,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 98,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1132 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 43.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 24.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jáhly uvaříme dle návodu, schladíme studenou vodou, necháme okapat.Namočíme želatinu, smícháme zakysanou smetanu, jogurt, cukr, med a černý rybíz nebo jiné ovoce, které máme rádi. Přimícháme uvařené jáhly, dáme do misek a necháme v lednici ztuhnout nebo alespoň vychladit :-) je to mňamka....
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.