- Autor: Martaspin
- Doba přípravy (min.): 210
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 240 |
Mouka žitná celozrnná | 220 |
Podmáslí kysané 1 % tuku | 200 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 150 |
Droždí | 20 |
Slunečnicová semínka | 60 |
Lněné semínko drcené | 40 |
Dochucovadla:
opražím 60g slunečnicových semen, 10 g kmínu, 40 g lněného semínka
Energetická hodnota celkem: 9162 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 345,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 70,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 382 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 14.4, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
20 droždí, 120 g. žitná chlebová mouka, 240 g hladká mouky, 100 celozrnné žitné mouky, 150 ml vody, 200 ml podmáslí, 14g sůl/lžičky 2/, 7 cukr /1 lžička/ . Peču v domácí pekárně jako celozrnný.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.