- Autor: jennylane
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra krůtí | 500 |
Cibule | 150 |
Olej olivový | 10 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 100 |
Špenát | 500 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, česnek
Energetická hodnota celkem: 5603 kJ
Bílkoviny (g): 135,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 116,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 44 kJ
Bílkoviny (g): 1.1, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 0.9, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V hrnci s nepřilnavým povrchem necháme na lžíci olivového oleje zesklovatět cibuli. Přidáme očištěná krůtí játra a osmahneme je. Ochutíme pepřem, příp. špetkou chilli. Přidáme opláchnutou rýži basmati a promícháme. Játra s rýží zasypeme listy špenátu. Špenát pustí šťávu a jeho objem se zmenší, proto s ním nešetřete. Mírně podlejeme a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Dochutíme utřeným česnekem a solí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.