- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 20 |
Tvaroh Lidl 2% | 625 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 110 |
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Javorový sirup | 50 |
Třešně | 400 |
Dochucovadla:
sůl, skořice
Energetická hodnota celkem: 9249 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 328,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 129,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1850 kJ
Bílkoviny (g): 26.2, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 65.6, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 25.8, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Z 1 tvarohu (kostka 250 g), rozpuštěného másla, mléka, cukru, vejce, mouky a špetky soli vypracujeme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočinout v lednici. Zatím omyjeme ovoce (meruňky, třešně, jahody, švestky). Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého na pomoučeném vále vytvoříme váleček o průměru asi 2 cm. Prsty ho vytvarujeme na placato - poklademe ovocem (třešně dávám po dvou), pomoučeným nožem rozdělíme na čtverce a ovoce obalíme v těstě. Na vál klademe spojem dolů (těsto se lépe spojí). Připravené knedlíky vaříme asi 7 minut ve vodě se špetkou soli. Hotové knedlíky posypeme podle chuti: třeba strouhaným tvarohem, skořicí a javorovým sirupem (viz foto), nebo třeba jenom skořicovým cukrem. Na druhé fotografii je ze 60% použita špaldová mouka: chuťově nepoznáte rozdíl, ale díky celozrnné mouce je to zdravější varianta
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Aký druh tvrdého tvarohu si použila ? Aby sa mi recept vydaril:-)