- Autor: MichaelaFormankova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená čočka | 500 |
Cibule | 220 |
Rajčata Cherry | 250 |
Máslo čerstvé | 13 |
Dochucovadla:
sůl, curry, bílý pepř, mletý zázvor
Energetická hodnota celkem: 7456 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 305,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 75,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1243 kJ
Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 50.8, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Červenou čočku propláchneme, dáme do osolené vody a vaříme cca 10-15 min. Nakrájenou cibuli necháme na pánvi zesklovatět. K cibuli přidáme rajčata. Přidáme koření - bílý pepř, curry, mletý zázvor (přiměřeně ;) ). Pánev přikryjeme a cca 10 minut necháme podusit. Uvařenou čočku scedíme, opět vložíme do kastrolu a přidáme směs z pánve. Promícháme, zakápneme šťávou z půlky citronu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.