- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 160
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr | 600 |
Cibule | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 70 |
Sůl | 7 |
Dochucovadla:
Sůl - 3 lžičky, pepř mletý - 1,5 PL
Energetická hodnota celkem: 8747 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 172,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2187 kJ
Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 13.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme 6ks celých oloupaných cibulí, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2 hodiny doměkka. Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách, následně maso i cibule pustí šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách. V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji. Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory, kaší, rýží. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule. Chceme-li více šťávy, podlijeme vývarem. Můžeme i použít jiné hovězí a nakrájet je na jednotlivé kousky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.