- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí maso mleté neochucené | 450 |
Květák | 550 |
Cibule | 110 |
Vejce celá průměr | 110 |
Olomoucké tvarůžky 1% | 167 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Rajský protlak | 25 |
Dochucovadla:
Grilovací koření, sůl, pepř, sladká nebo pálivá paprika
Energetická hodnota celkem: 5643 kJ
Bílkoviny (g): 156,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1411 kJ
Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Květák lehce povaříme, necháme zchladnout a pokrájíme. Na lžíci oleje osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, mleté krůtí maso, které jsme ochutili grilovacím kořením (bez soli) a paprikou a pepřem. Po osmahnutí osolíme a přidáme 2 lžíce rajského protlaku a pečlivě promícháme. Olomoucké tvarůžky pokrájíme na větší kostky, vejce rozšleháme s trochou vody. Vše smícháme dohromady a necháme v troubě zapéct. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.