TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pikantní zapečený květák s krůtím masem a olomouckými tvarůžky

Zpět
  • Autor: PetraPo
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Grilovací koření, sůl, pepř, sladká nebo pálivá paprika

Energetická hodnota celkem: 5643 kJ

Bílkoviny (g): 156, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 47, SAFA (g): 21, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1411 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Květák lehce povaříme, necháme zchladnout a pokrájíme. Na lžíci oleje osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, mleté krůtí maso, které jsme ochutili grilovacím kořením (bez soli) a paprikou a pepřem. Po osmahnutí osolíme a přidáme 2 lžíce rajského protlaku a pečlivě promícháme. Olomoucké tvarůžky pokrájíme na větší kostky, vejce rozšleháme s trochou vody. Vše smícháme dohromady a necháme v troubě zapéct. Podáváme s vařenými bramborami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři