- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 125 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Cibule | 50 |
Mrkev | 40 |
Petržel - kořen | 30 |
Celer bulva | 30 |
Klobása bílá | 400 |
Vejce celá průměr | 220 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, červená paprika.
Energetická hodnota celkem: 7583 kJ
Bílkoviny (g): 106,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 129,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1896 kJ
Bílkoviny (g): 26.5, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Přes noc namočíme čočku; v té samé vodě vaříme cca)20min., vodu osolíme. Na pánvi na lžíci vody osmahneme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme čočku a ochutíme solí, pepřem,lákem z okurek, octem. Dle zvyku zahustíme, nebo necháme vodu vyvařit. Klobásu ogrilujeme v troubě, vejce osmahneme v lívanečníku. Podáváme vejce na čočce, klobásu a nějakou zeleninu (okurkový salát, okurky nakladačky, čalamádu...)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.