- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vlašské ořechy | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Vejce celá průměr | 165 |
Máslo čerstvé | 100 |
Energetická hodnota celkem: 10358 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 133,
Sacharidy (g): 257,
SAFA (g): 66,
Cukry (g): 103,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 345 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 4.4, Sacharidy (g): 8.6, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme vodu a rozpustené vlažné maslo. Múku zmiešame s orechmi a práškom do pečiva (ja používam vínny kameň) a pridáme k vajíčkam. Nakoniec zľahka zašľaháme sneh s bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 200°C, vo vymastenej bábovkovej forme cca 20min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.