- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Salám šunkový | 400 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 100 |
Okurka nakládačka | 100 |
Cibule | 80 |
Feferony třešňové sterilované | 15 |
Hořčice plnotučná průměr | 15 |
Worcester | 15 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Ocet | 15 |
Kečup | 30 |
Majonéza Original (Hellmann´s) | 150 |
Dochucovadla:
ocet nebo nálev z okurek, nálev z feferonek, worcesterská omáčka, cukr, mletý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 8028 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 167,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 803 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 4.7, SAFA (g): 2.9, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Šunkový salám nakrájíme na nudličky, nebo kostičky dle zvyku. Vařenou mrkev a celer na skus nakrájíme na malé kostičky spolu s okurkami, šalotkou a feferonkami. Dresink: 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worchestru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, nebo 100 ml: nálevu z octu+nálev z feferonek půl na půl, 2 lžíce kečupu, 150 g majolky Všechny suroviny do dresinku kromě majolky smícháme v kastrůlku a ohřejeme na sporáku za stálého míchání,aby se nám nepřipálil.Ještě teplý vmícháme ke směsi se salámem a nakonec vmícháme majolku. Dáme vychladit nejlépe do druhého dne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.