- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře bez kůže průměr | 540 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 60 |
Cibule | 200 |
Mouka pšeničná bílá | 70 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 3000 |
Hotová jíška (v suchém stavu) | 40 |
Smetana na vaření 10% | 130 |
Dochucovadla:
červrná mletá sladká paprika, sůl
Energetická hodnota celkem: 7940 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 111,
Sacharidy (g): 93,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 662 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 7.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Celé kuže uvaříme v papiňáku v osolené vodě, mezitím si ve větším hrnci necháme na oleji zesklovatět cibulku, zaprášíme červenou sladkou mletou paprikou a hned na to přidáme hladkou mouku a zelejeme vývarem z kuřete necháme provařit cca 5 minut. Kuře obereme a maso přidáme do omáčky a přilijeme smetanu navaření a necháme ještě chvilku probublat.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.