- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Brambory vařené | 150 |
Pór | 50 |
Celer řapíkatý | 30 |
Polévkový mix mražený (Findus) | 50 |
Květák | 100 |
Olej olivový | 30 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek sušený, kmín drcený, muškátový květ
Energetická hodnota celkem: 2781 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 464 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 7.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Polévka ze zbytků: 1 l.vývaru z květáku(kmín, pepř celý, sůl, sušený česnek), zbytek cca)150 g. uvařených brambor. Na 2 PL oleje osmažím kousek nakrájeného pórku, 1 stonek řapíkatého celeru, přidám 50 g. mražené polévkové směsi, chvíli restuji. Zaliji vývarem a nechám přejít varem. Přidám brambory, nastrouhaný košťál z květáku a nějaké růžičky. Povařím 10 min. mírným varem. Ochutnám a přidám koření dle chuti. (polévkové, kmín, pepř, sůl, muškátový květ) V 1 dcl. mléka rozkvedlám 2 vejce a vliji do již vypnuté polévky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.