- Autor: MichaelaFormankova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika bílá | 180 |
Paprika zelená | 200 |
Paprika červená | 150 |
Paprika žlutá | 150 |
Cibule | 120 |
Pór | 120 |
Česnek | 30 |
Rajčata | 500 |
Krůtí prsa bez kůže | 700 |
Olej olivový | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kari, mletý zázvor
Energetická hodnota celkem: 5689 kJ
Bílkoviny (g): 178,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 78,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 948 kJ
Bílkoviny (g): 29.7, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Krůtí prso nakrájíme na nudličky, přes noc naložíme v oblíbeném koření. V hrnci orestujeme na olivovém oleji (vhodném k tepelným úpravám) jednu střední cibuli. Přidáme krůtí nudličky, které ze všech stran osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu - papriky (různé druhy, barvy :) ), rajčata, porek, česnek. Osolíme a opepříme. Dle chuti přidáme mletý zázvor a kari. Podlijeme a dusíme do změknutí zeleniny. Hotové jídlo podáváme například s rýží. Já jím bez přílohy a je to výborné. Když vařím v malém množství - cca 2 porce - přidám do povařené a podušené směsi kuskus.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.