- Autor: bubina51
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 380 |
Cibule | 100 |
Rajčata | 170 |
Cuketa | 600 |
Lilek | 300 |
Eidam 30% | 150 |
Olej olivový | 20 |
Rajčata konzervovaná | 200 |
Dochucovadla:
sůl, černý pepř, česnek, bylinky - bazalka, koriandr
Energetická hodnota celkem: 5798 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1450 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Nasekanou cibuli česnek a cibuli osmahneme na troše olivového oleje a přidáme mleté maso, podusíme až maso nebude hotové. Mezitím nakrájím cuketu, lilek a rajčata na kolečka. Poté vyložím zapékací mísu vrstvou cukety, vrstvou lilku a rajčat. Na tyto vrstvy dám masovou směs a rozprostřem plechovku krájených rajčat. Na maso rozkladu zvyšný lilek a cuketu. Navrch nastrouhám sýr a zapeču cca 15-20 minut. Podáváme samotné s pečivem nebo s kuskusem. Dobrou chuť :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.