- Autor: jipohe
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuskus (v suchém stavu) | 50 |
Lilek | 900 |
Cibulka jarní | 150 |
Kuřecí prsa bez kůže | 250 |
Žampiony | 150 |
Smetana zakysaná 12% | 120 |
Parmezán 25% | 20 |
Olivy černé | 60 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
sůl pepř,bylinky citr.štáva
Energetická hodnota celkem: 5301 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1325 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 9.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuskus v misce zalijeme horkou vodou a necháme stát přikrytý talířkem.Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme.Necháme 1/2 hod.vypotit.Na pánvi na oleji orestujeme 2 cibulky,maso,žampiony a dužinu.Vše nakrájené na kostky.Kuskus načechráme vidličkou a přidáme do něj bylinky,olivy nakrájené na kolečka a zbývající cibulku.Zakapeme citr.šťávou,přidáme orestovanou směs osolíme a opepříme zamícháme a plníme lilky.Dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem,na každou půlku dáme lžíci smetany a parmazán.Pečeme asi 30min.na 180°C
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.