- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika bílá | 500 |
Rajčata | 200 |
Máslo čerstvé | 60 |
Cibule | 40 |
Mouka pšeničná bílá | 20 |
Smetana zakysaná 12% | 130 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 100 |
Salám gothajský | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sůl, majoránka
Energetická hodnota celkem: 7487 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 123,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 69,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1497 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 24.6, Sacharidy (g): 24.4, SAFA (g): 13.8, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 1
Postup přípravy
5 ks Zelené (bílé) papriky opereme, vršky odkrojíme, odstraníme semeník a 2x spaříme-necháme okapat. Pak papriky naplníme připravenou náplní, přiklopíme vrškem a připevníme párátkem. Omáčka: v kastrolu osmažíme na másle drobně pokrájenou cibulku, do ní vložíme naplněné papriky, podlijeme 2 dcl.vody, přidáme 1/4 lžičky sladké červené papriky, sůl a dusíme 1/2 hod. Nakonec přidáme prolisovaná rajčata, zakysanou smetanu s umíchanou moukou a dusíme min.20 min. Papriky vyjmeme, omáčku ochutíme dle zvyku (cukr, sůl, pepř, rajský protlak) a upravíme konzistenci (smetanou, vodou). Náplň: Do uvařené rýže zamícháme opečenou na drobné kostičky pokrájenou uzeninu, pokrájené vejce a trochu majoránky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.