TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dort Buď fit

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 13789 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 558, SAFA (g): 51, Cukry (g): 276, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1149 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 46.5, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nastrouháme a vaříme se dvěma sklenicemi vody cca 10 minut. Ve sklenici vody rozmícháme 2 vanilkové pudinky - vmícháme do uvařených jablek a vaříme ještě dvě minuty. Jsou-li jablka kyselá, můžeme přidat trochu cukru. Dortovou formu vyložíme piškoty namočenými v mléce s rumem. Na piškoty navrstvíme pudink z jablek. Další vrstvu tvoří opět namočené piškoty .... vrstvy střídáme, až je dortová forma téměř plná (1/2 cm pod okraj). Dáme do ledničky vychladit. Zakysanou smetanu smícháme se 2 lžícemi cukru a lžičkou rumu. Směs nalijeme na vychladlý dort a posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou. Dáme vychladit do druhého dne.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři