- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 250 |
Mouka pšeničná polohrubá | 400 |
Cuketa | 400 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Margot | 100 |
Vejce celá průměr | 150 |
Dochucovadla:
Skořice-1lžička, sůl -1/2 lžičky, vanilkový cukr-1balení,prášek do počiva-1balení,soda1/2lžičky, 1 velká margotka 100 g- nastruhaná
Energetická hodnota celkem: 14825 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 90,
Sacharidy (g): 609,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 295,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 618 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 25.4, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cuketu oloupeme a vyjmeme jádra a ostatní měkou hmotu a nastruháme na jemno. V míse vyšleháme 3 vejce s cukrem a přidáme olej, skořici, sůl, margotku,cuketu a mouku s práškem do pečiva a sodou. Nalejeme na plech s pečícim papírem a dáme do předem vyhřáté trouby na 175 st. A pečeme do růžova asi 30-40 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.