- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika bílá | 90 |
Mozzarella 45% | 100 |
Vejce celá průměr | 55 |
Rajčata | 150 |
Hovězí mleté průměr | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, oregano
Energetická hodnota celkem: 6284 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1571 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 27.5, Sacharidy (g): 2.3, SAFA (g): 13.3, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Rozehřejeme troubu na 230stupňů. Mleté maso vložíme do mísy a promícháme s jedním vejcem. Ručním mixérem maso s vejcem rozmixujeme na ještě jemnější hmotu (není podmínkou). Osolíme a okořeníme pizza kořením. Na plechu, nebo lépe v dortové kulaté formě rozprostřeme vytvořenou směs z mletého masa. Vložíme do trouby na cca 5 minut a necháme maso trochu zapéct. Vyjmeme z trouby a vyklepneme na maso další dvě vejce. Ozdobíme dle vlastní fantazie plátky cibule, na plátky nakrájenými rajčaty, slaninou, červenou paprikou. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15minut. Vyjmeme z trouby a rozložíme na pizzu sýr. Vrátíme na minutku do trouby, aby se sýr hezky roztekl. Vyjmeme z trouby ozdobíme kopečky smetany, nakrájíme a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.