- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Banány | 200 |
Med | 30 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Strouhanka | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, olej na smažení
Energetická hodnota celkem: 4400 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 109,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 71,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1100 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 27.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 17.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí řízek podélně nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Kapsu rozevřeme a obě strany paličkou na maso zlehka naklepeme. Banány oloupeme a rozřízneme na půlky. Pokud máme malé kapsy, můžeme ještě půlky banánu rozříznout podélně, aby se do kapsy vešly. Banány potřeme medem, nebo do medu namočíme a ihned vložíme do kuřecí kapsy. Kapsu pak spojíme párátky, osolíme a opepříme a obalíme jako řízek v trojobalu. Obalené kuřecí kapsy smažíme na oleji dozlatova z obou stran, asi 15 minut. Pro výbornou chuť kůrčičky můžeme ke konci smažení nechat rozpustit pod masem trochu másla. Kuřecí kapsy s banánem podáváme se zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.