- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 210
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lněné semínko drcené | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 380 |
Sůl | 5 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 2 |
Ocet | 30 |
Mouka pšeničná bílá | 275 |
Mouka žitná celozrnná | 275 |
Droždí | 10 |
Dochucovadla:
koriandr, kmín celý
Energetická hodnota celkem: 8321 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 389,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 416 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Do domácí pekárny nalijeme 380ml.vlažné vody, vložíme 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 2 PL octu (dávám jablečný), přidáme 275g. žitné a 275g. pšeničné mouky,10g. droždí, 2 PL kmínu, PL lněného semínka a špetka mletého koriandru. Zapneme program normální chléb, velký, tmavá kůrka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.