TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Fusilli se špenátovo-smetanovou omáčkou a uzeným lososem

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bílí pepř

Energetická hodnota celkem: 5850 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 98, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 51, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1463 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 24.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 12.8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Do hrnce s vařící a osolenou vodou dáme vařit těstoviny, nejlépe tak, aby byly al dente. Mezitím si připravíme omáčku: V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem a nechte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou 4 ks jarní cibulku. Přidejte rozmrazený vyždímaný špenát (nebo očištěný baby špenát nasekaný nahrubo 200g.), přepůlené baby rajčátka a 4 stroužky prolisovaného česneku. Zhruba tři minuty duste, potom přilijte smetanu smíchanou se lžící nastrouhaného uzeného sýra, okapané kapary, bílé víno, osolte, opepřete a prohřejte. Nakonec přidáme na kousky pokrájeného uzeného lososa na chvíli prohřát. (lososa můžeme krátce nasucho orestovat a přidat na těstoviny až naposledy) Těstoviny scedíme, dáme na talíře a přelijeme omáčku. (můžeme i v hluboké míse omáčku s těstovinami promíchat)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři