- Autor: www.flora.cz
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Flora Gold | 40 |
Bujón průměr (hotový) | 1200 |
Brambory rané | 120 |
Celer řapíkatý | 40 |
Mrkev | 500 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě drcený pepř
Energetická hodnota celkem: 2600 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 24
Energetická hodnota na 1 porci: 650 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 6
Postup přípravy
Karotku nahrubo nastrouháme a v hrnci restujeme na rozehřátém tuku Flora Gold. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené brambory, nakrájený řapíkatý celer (lístky si ponecháme na ozdobení), zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Polévku rozmixujeme, ozdobíme celerovými lístky a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.