- Autor: www.flora.cz
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Treska | 600 |
Flora Gold | 50 |
Papričky chilli | 20 |
Petržel - nať | 50 |
Víno bílé suché | 200 |
Citronová šťáva | 15 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 200 |
Smetana ke šlehání 31% | 120 |
Podmáslí kysané 1 % tuku | 15 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 8409 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 190,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2102 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Filety tresky osušíme. Rozpálíme ½ množství Flory Gold v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách. Osolíme a opepříme. Vyjmeme a předěláme na pečící papír. Do mísy přidáme druhou ½ Flory Gold, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat. Přidáme creme fraiche (smetanu smícháme v misce s podmáslím, dobře promícháme a zakryjeme, necháme stát při pokojové teplotě po dobu 8–24 hodin, až směs zhoustne) a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme. Podáváme s jasmínovou rýží. Místo tresky můžeme použít i jiný druh bělomasé ryby (platýs, mořský okoun atd.)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.