- Autor: www.flora.cz
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králičí průměr | 500 |
Flora Gold | 50 |
Cibule šalotka | 120 |
Víno bílé suché | 120 |
Žampiony | 100 |
Houby sušené průměr | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Smetana na vaření 12% | 120 |
Citronová šťáva | 10 |
Petržel - nať | 30 |
Brambory rané | 500 |
Celer bulva | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, nové koření, čerstvý tymián
Energetická hodnota celkem: 8467 kJ
Bílkoviny (g): 135,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 170,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2117 kJ
Bílkoviny (g): 33.8, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Postup Očištěného, naporcovaného králíka osolíme, opepříme a na Floře Gold po obou stranách opečeme. Opečené maso přendáme na talíř. Na stejné pánvi orestujeme houby a 20 minut namáčené a okapané hřiby. V kastrolu rozehřejeme Floru Gold, na ni opečeme šalotku, koření a zastříkneme vínem. Necháme lehce zredukovat a přimícháme hladkou mouku a zalijeme vodou. Lehce osolíme a opepříme. Vložíme opečeného králíka a přikryté dusíme asi 50 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu zjemníme tukem Flora gold a smetanou. Přidáme zarestované houby. Dochutíme kapkou citronové šťávy, popřípadě dosolíme. Omáčku přecedíme. Vložíme zpět maso a jen krátce spolu provaříme. Do hotové omáčky s masem přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať. Postup pyré ze šlehaných brambor a celeru: V osolené vodě zvolna vaříme brambory spolu s celerem. Celer nakrájíme na menší kousky než brambory. Doměkka uvařené brambory s celerem důkladně scedíme. Do nich vešleháme rozpuštěný tuk Flora Gold a horkou smetanu. Popřípadě dosolíme dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Ta noha na obrázku má pěkného čtvrt kila