Kategorie receptů
- Autor: lenkasparova
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová žebra | 300 |
Cibule | 160 |
Květák | 260 |
Fazolky | 270 |
Smetana na vaření 12% | 100 |
Vejce celá průměr | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Brambory vařené | 1500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, grilovací koření, česnek
Energetická hodnota celkem: 12723 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 139,
Sacharidy (g): 323,
SAFA (g): 54,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 49,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2121 kJ
Bílkoviny (g): 17.2, Tuky (g): 23.2, Sacharidy (g): 53.8, SAFA (g): 9, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 8.2, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Předvaříme brambory, květák v páře povaříme do poloměkka spolu s fazolkami. Na cibuli osmahneme libové uzené maso (obraná uzená žebra), přidáme česnek a všechnu zeleninu. Osolíme, případně přidáme další koření a bylinky. Pekáč poklademe půlkou uvařených a rozkrájených brambor, navrch dáme všechnu masovou směs, přikrejeme zbytkem brambor a zalijeme směsí s vajec a smetany na vaření. Možno přidat i sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.