- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 220 |
Máslo čerstvé | 10 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Losos uzený | 100 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 2592 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 648 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Vyklepněte vejce do misky, přidejte mléko, osolte a opepřete. Vše dobře vyšlehejte. Rozehřejte menší pánev, přidejte hrudku másla, ale nechte ho jenom rozpustit. Nepřepalte ho a nenechte ztratit barvu. Do pánve nalijte vaječnou směs a nechte ji asi 20–30 vteřin sesednout, nemíchejte ji. Potom začněte míchat dřevěnou vařečkou nebo špachtlí od okrajů do středu. Nemíchejte příliš a snažte se, aby vznikla velmi měkká sraženina. Zamíchejte těsně před tím, než budou vajíčka téměř hotova, pánev odstavte a nechte je chvilku ještě dojít na zbytkovém teple. Vmíchejte nasekaného lososa a lžící naneste na topinky namazané máslem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.