- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná polohrubá | 480 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Meruňky | 700 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 11453 kJ
Bílkoviny (g): 127,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 470,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 93,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1432 kJ
Bílkoviny (g): 15.9, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 58.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 11.6, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Tvaroh, vejce, polohrubou mouku,olej a špetku soly smícháme a vytvoříme tuhé těsto. Na pomoučeném vále vyválíme váleček a nakrájíme na plátky odpovídající velikosti (podle velikosti ovoce), těsto prsty roztáhleme a zabalíme do něj ovoce (přebytečné těsto odstraníme). Ovoce pořádně uzavřeme aby při vaření nevyplavalo. Vaříme v lehce osolené vodě (po vyplavání) 3-6 minut (opět podle velikosti knedlíků), pro jistotu první knedlík rozkrojíme jestli je těsto uvařené až k ovoci. Každý knedlík po vyndání propíchneme. (z těsta se dají vařit noky bez ovoce a následně se mohou polít ovocným pyré)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.