- Autor: Danca74
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 13.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 100 |
Cibule | 29 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 |
Máslo čerstvé | 25 |
Smetana ke šlehání 31% | 30 |
Dochucovadla:
provensálské koření, sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 1948 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 150 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 0.4, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
29 g cibule, 6g oleje, 100g kuřecích jater, 30ml šlehačky, 25g másla. Na oleji osmahneme cibuku, přidáme játra, česnek, koření a půl šlehačky a dusíme až se tekutina vydusí. Potom rozmixujeme se zbylou šlehačkou a změklým máslem. Plním do mini formiček na bábovičky. Výborné jako předkrm či svačina.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.